1. izbor za U20 reprezentanco

Objavil

Naši fantje so se 5. decembra odpravili v Slovensko Bistrico kjer je potekal prvi izbor za mladinske reprezentance. S tem se začenja projekt WJUC 2016 v sklopu katerega bo Slovenija imela dva predstavnika - slovensko open U20 ekipo ter žensko U20 ekipo. Fantje so preživeli krasen dan, se podružili s sovrstniki ter preživeli ultimate dan. Več o tem pa is preberite, kaj so napisali sami.

1. izbor za U20 reprezentanco

Juniorji ekipe KO-MET (Erik, Martin in Matic) smo se v soboto 5. 12. 2015 odpravili na prvi tryout v Slovensko Bistrico. Štartali smo iz Dekanov ob 8.00 in se pripeljali na stadion v Slovenski Bistrici ob 10h. Ob prihodu smo se najprej odšli preobleči v slačilnice in se odpravili na igrišče z umetno travo. Na igrišču sta nas že pričakala selektorja moške U20 reprezentance Blaž Jakopin in Matic Kuselj.

Najprej sta se predstavila in povedala urnik za današnji dan. Nato smo se pričeli z ogrevanjem. Prvo je bil na vrsti tek nato pa tekaška abeceda in razgibalne vaje. Vseh fantov iz cele Slovenije nas je bilo 30 zato smo se razdelili v 3 skupine po 10 in pričeli s prvo tekaško vajo. 6 igralcev je stalo v koloni, 4 pa so se po stavili eden za drugim v razdaljo 2.5m. Igralec iz kolone je stekel levo in desno mimo prvih dveh, tretjega preskočil in se splazil pod četrtim. 

Po vaji je sledila kratka pavza. Nato so sledile tri vaje prav tako v treh skupinah. Vsaka je trajala 10min in te vaje so bile: lojtra, serpentina in premikanje žogic. S tem se je končalo naše ogrevanje brez frizbija. 

Sledilo je podajanje frizbija v parih 70 podaj. Ko smo to končali, smo se pomešali med seboj in se razdelili v trojke za vajo reševanje frizbija z linije. Igralec ob liniji je moral podati disk malo v prostor igralcu na sredini, ki je stal vzporedno z njim. Ko je sredinski igralec ulovil disk se je igralec iz stacka odkril na drugo stran igrišča in dobil podajo od sredinskega igralca. Sledila je podobna vaja le za razliko od te je sredinski igralec dobil podajo na linijo in stekel na sredino in vlogi sta se menjali, igralec v stacku pa ni počel ničesar. 

Po tem pa smo se razdelili v štirke po 2 in 2 igralca skupaj in naredili smo vajo za damp podajo, ko imamo disk sredi igrišča in se noben od igralcev iz steka ne odkrije in je potrebna podaja nazaj drugemu hendlerju. Po tem je sledila daljša pavza za kosilo oz. malico. 

Po okrepčilu smo se razdelili v 4 stacke po 2 in 2 in delali dolge podaje. Igralec v stacku s diskom je podal disk enemu od selektorjev, ta pa mu je podal nazaj in igralec je vrgel dolgo podajo. V tem času je igralec iz drugega stacka stekel po dolgo podajo in ulovil disk. Nato so sledile trojke z obrambo in čez nekaj časa mini igra. Igrali smo 4 na 4 ali 3 na 3 v postavljenih majhnih igriščih. To je trajalo 30min in nato je končno sledila težko pričakovana prava igra 7 na7 na veliko igrišče z menjavami.

Meni je bil te skupni trening zelo všeč saj sem se zelo utrudil ter spoznal igralce vsaj približno moje starosti. Presenetilo me je, da večina igralcev igra frizbi manj kot eno leto in so začetniki. Do naslednjega takega treninga, kateri bo v januarju sem si zadal cilj izboljšanje break podaj in izboljšanje meta overheda.

Erik