FAAB XI

Objavil

V začetku decembra smo se tradicionalno udeližili turnirja v bližini Ljubljane. Gre za dvoranski turnir v organizaciji ljubljanske ekipe Frizmi, kjer ekipe pridejo z veliko željo po druženju, saj je čas tudi temu primeren.

FAAB XI

Ekipa KO-MET smo se odpravili na dvodnevni turnir FAAB XI v Dobovo pri Ljubljani, ki je bil od 11.12.-13.12.2015. Na pot smo odšli že v petek zvečer, saj smo v soboto zgodaj zjutraj imeli že prvo tekmo. Ko smo prispeli v Dobovo smo si tam namestili ležišča, kjer smo spali dve noči. Seveda pa večer ni minil brez frizbija, ki smo si ga podajali, v dvorani, pozno v noč.

Naslednje jutro smo se zbudili že ob 7.30, saj smo ob 8.30 imeli že prvo tekmo. Ogreli smo se in bili smo pripravljeni na tekmo proti UFO Trento. Tekma je bila zanimiva in napeta, žal pa rezultat ni kazal na to. Tekmo smo žal za izgubili. Mislim, da je bila za poraz kriva zgodnja ura, saj mi igramo bolje kasneje v dnevu. Po tekmi smo odšli na zajtrk in kmalu je spet sledila tekma. Tekmo smo igrali proti Frizmi 2. Tudi to tekmo smo izgubili. Med to tekmo in naslednjo je bil za nas kar dolg odmor, ki smo ga izkoristili za druženje, učenje in zabavanje ob igranju družabnih iger. Sledila je tekma proti FlyBy. Mislim, da je bila ta tekma zelo intenzivna, če jo primerjamo z prejšnjima dvema. Zgleda, da tole ni bil naš dan, saj smo že tretjo tekmo zapored izgubili. Sledila je tekma proti Stack Overflow.  Tekma je bila napeta od začetka do konca, saj je bila vedno le točka razlike. In za točko razlike so nasprotniki tudi zmagali. Za na konec dneva pa je sledila tekma proti Ptujski legiji 2. V tej tekmi pa smo dali resnično vse od sebe. Končno se je tudi nam nasmehnila sreča, saj smo zmagali prvo tekmo na turnirju. Po tekmi smo odšli takoj na večerjo. Po večerji pa pod prijeten topel tuš. Odšli smo na svoja ležišča ter igrali družabne igre, kasneje pa smo odšli si še malo podajat frizbi, kar se je zopet zavleklo pozno v noč. Nato pa je nastopil zaslužen počitek.

Naslednje jutro nas je bilo v ekipi le 6, saj so nas nekateri člani morali zapustiti zaradi drugih obveznosti. Kljub majhnemu številu igralcev smo odlično igrali, kar se je pokazalo že na jutranji tekmi proti Ptujski legiji 1, katero smo zmagali. Ker nam nočni počitek ni zadoščal smo se nekateri odpravili še malo zadremat, ostali pa so gledali napete tekme ali igrali družabne igre. Napočil je čas za tekmo za 9. Mesto. Igrali smo jo proti Frizmi 2. Na tej tekmi pa se je poznalo majhno število igralcev in utrujenost, vendar kljub temu smo dobro sledili igri, ki smo jo po napeti borbi izgubili. Po tekmi smo se stuširali in začeli pakirati stvari, saj je kmalu sledil odhod. Pred odhodom pa smo si ogledali še finalno tekmo med UFO Trento in Vetri-Go, katero je po zelo izenačeni in napeti tekmi zmagal Verti-Go. Sledila je še podelitev, po podelitvi pa odhod domov.

Tako se je zaključil še en turnir. Na koncu smo bili 10., vendar smo vseeno bili veseli, saj smo kljub majhnemu številu igralce (prvi dan 9, naslednji dan pa 6) igrali super. Čestitali bi pa vsem ekipam za borbeno igro.

Rene