Madunina 2015

Objavil

Naši mladinci so v kombinaciji z novogoriškimi odšli na turnir Madunina v Milanu. Cilj turnirja je bil, da se začnejo osamosvajati ter preizkušati igrati svojo igro. Kljub temu, da je šlo za “junior” ekipo, katera je zaradi organizacijskih problemov igrala v v kategoriji z izkušenimi ekipami, so osvojili odlično 12. mesto med 16 ekipami skupaj. Skupni izkupiček je bil 5 porazov ter 1 zmaga.

Madunina 2015

Fantje so, kot so nam kasneje povedali, izredno uživali. Zaradi dobre izkušnje je v prihodnosti mogoče, da se kaj podobnega ponovi. Spodaj pa še prilagamo zapis fantov samih, kjer se lahko prepričate, da je milanski turnir odličen za zaključek poletnega dela sezone.

Na turnir v Milanu (ime turnirja je bilo Madunina) smo se prijavili kot mešana junior ekipa KO-MET-a in VertiGa, naše ime je bilo Ko’n’go in štela je 10 igralcev. 5 iz Kopra in 5 iz Nove Gorice Prvo tekmo v soboto smo začeli ob 10.00 proti Cotarica three horn, katera je na koncu osvojila drugo mesto. Zmagali so z odlično igro , mi pa nismo še bili uigrani, saj je bila to naša prva skupna tekma. Tekme so trajale 45 min tako, da veliko počitka nismo imeli. Po eni tekmi pavze nas je čakal že nov izziv, nemška ekipa Sudsee. Hitro so nam pokazali, da niso od muh ter poraz ter enourni počitek sta hitro minila.


Zadnja sobotna tekma proti Old same story, kjer so igrali precej izkušeni igralci, je bila naša najboljša v tem dnevu. Izgubili smo le za točko. Po krajšem pogovoru ob zaključke tekmovalnega dne smo od organizatorja dobili “paket presenečenja” - ful kul sončna očala. Sončno popoldne smo do konca izkoristili s kopanjem v tamkašnjem bazenu, katera smo lahko uporabljali kot gosti turnirja. Po čofotanju in špricanju ter seveda plavanju so nas poklicali želodčki z željo po težko pričakovani večerji. Odlično hrano je začinila še glasba v živo. Počasi se je stemnilo in čas je bil za nočni počitek, saj so nas naslednji dan čakale še tekme.


Prva tekma v nedeljo smo začeli ob 9.00 proti Gremlinsom. Na tej tekmi smo dali vse od sebe ter jo tudi uspešno premagali za 3 točke. To je tudi bila edina tekma na tem turnirju ,ki smo jo zmagali. Po tekmi smo imeli 1 uro počitka nato pa tekmo proti Frazbi. Ekipa je bila izredno dobra in nas je kakopak premagala. Tretja in tudi zadnja naša tekma na tem turnirju je bila proti Švicarski ekipi Hy Jack. Mi smo se  pred tekmo veliko posvetili ogravenju, nasprotniki pa so le ležali na travi do začetka tekme. Tekmo smo vseeno izgubili. In pristali smo na končnem 12. mestu med 16 ekipami. Čez celoten turnir je bil naš kapetan Ivan iz Nove Gorice, katerega smo seveda soglasno izbrali. Ivan nam je v zahvalo pripravil odlično vzdušje v ekipi in tako smo se domov vračali z nasmeški na obrazih ter s prijetnimi spomini na naš prvi junior turnir. Upamo, da ta tudi ne bo zadnji!
MEMM