Začetek nove sezone

Objavil

Kratko poročilo o spomladanskem delu koledarske sezone. Začela se je v Avstriji ter s turnirji po Sloveniji se je zaključila s poletnimi turnirji ob italjanskih jezerih. V tem delu se je tudi vzpostavila 1. sezona Slovenske ultimate lige v kateri iščemo najboljšo slovensko ekipo v mixed kategoriji.

Začetek nove sezone

Za ekipo je uspešna pomlad. Začela se je z nepričakovano zmago zadnji vikend v februarju na turnirju v Avstriji. V ostri avstrijski konkurenci je ekipa iztisnila svoj maksimum ter pokazala zobe ekipam kot so Chick Bronson in Catchup. Teden kasneje je mariborska ekipa organizirala indoor turnir, zelo pomlajen KO-MET je kljub slabi uvrstitvi pokazal, da prva zmaga tudi ne bo zadnja!

Z aprilom pa se je začela pisati zgodovina ultimata na slovenskem. Ekipa KO-MET je organizirala prvi enodnevni turnir kateri šteje za skupne točke v Slovenski ultimate ligi (SUL). Leto 2015 se bo zapisalo kot leto, ko se je izvedla prva sezona ligaškega sistema za naslov državnega prvaka v mixed kategoriji. Ekipa je z odlično organizacijo postavila standarde za nadaljne turnirje s svojo igro pa dala vedeti ekipam, da se na Obali postavlja dober temelj v tem športu.

V maju je bil organiziran 2. SUL turnir v Logatcu v organizaciji ljubljanske ekipe Frizmi. Prijetno nedeljo je zaznamoval dober ultimate na odlično pripravljenem igrišču. Pohvale ljubljančanom za odlično organizacijo.

V juniju je ultimate sezona doživela vrhunec. 3. SUL turnir v Krškem je bil prvi v vrsti poletnih turnirjev. Prijetno druženje ob ultimate frizbiju je marsikomu popestril prvi vikend v juniju. Temu so sledili turnirji v Italiji z t.i. Lake Tournaments (Turnirji ob jezerih). DDT v Trentu in Curif! v Brescii sta bila kot nalašč za zaključek uspešnega spomladanskega dela. Ekipa je tako odšla na zaslužen počitek.

Z začetkom septembra se začenja drugi del tekmovalne sezone. Ekipa se v sodelovanju z novogoriško ekipo odpravlja na turnir v Milano, prvi vikend oktobra pa je že rezerviran za 4. SUL turnir ter državno prvenstvo v open in women kategoriji. Mariborska ekipa se že vneto pripravlja, da bo pripravila nepozaben vikend z zaključkom 1. SUL sezone ter odgovora na vprašanje o najboljši ekipi v Sloveniji.